Alles over een woningontruiming

Iedereen maakt het wel eens mee in zijn of haar leven: je moet een woning ontruimen. Het maakt niet uit of het om een verhuizing gaat, een seniorenverhuizing of het leeghalen van een bedrijfspand. Wat de reden ook is: een woningontruiming is een stressvolle en tijdrovende klus die je veel liever uitbesteedt. In dit artikel praten we je volledig bij over een woningontruiming.

Wat houdt een woningontruiming in?

Het doel bij een woningontruiming is het compleet leeghalen van een woning of een bepaalde ruimte. Je kan zelf de handen uit de mouwen steken en deze klus aanpakken, maar je kan er ook voor kiezen om hiervoor de hulp van een ontruimer in te schakelen. Je gaat samen met de ontruimer de inboedel bij langs om de bestemming voor elk meubel te bespreken. Zo kun je ervoor kiezen om meubels te laten verhuizen, te vervoeren naar een opslag of meubels die onbruikbaar zijn te laten afvoeren. Naast het ontruimen van meubels kan het ontruimingsbedrijf kleine herstelwerkzaamheden voor je uitvoeren en de woning bezemschoon opleveren.

Wat valt er onder kleine herstelwerkzaamheden?

Denk bij kleine herstelwerkzaamheden aan het vullen van gaten van schroeven, kleine schilderklussen of het weghalen van beschadigde zonwering. Ook voor het verwijderen van vloerbedekking kun je bij een ontruimingsbedrijf terecht. Wil je meer weten over kleine herstelwerkzaamheden? Je leest er hier meer over!

Waarom bezemschoon opleveren?

Bij een huurwoning is het meestal verplicht om een woning bezemschoon op te leveren. Dit is bij een koopwoning vaak gewenst. Bezemschoon opleveren houdt in dat je de woning zo achterlaat dat de nieuwe eigenaar er snel in kan trekken.

Zelf doen of laten doen?

Een woningontruiming zelf aanpakken bespaart je geld, maar kost je wel veel tijd. Vaak verkijkt iemand zich hierop hoeveel tijd dit vergt en wordt onderschat wat dit emotioneel met je doet. Daarnaast heb je vaak niet de juiste materialen in huis en moet je deze zelf nog aan gaan schaffen. Daarom is het op sommige momenten een verstandiger idee om een professioneel bedrijf in te schakelen om de ontruiming voor je uit te voeren.