Dit moet je weten over Harris schoenen

Opgericht in Florence in 1913 is Harris meer dan honderd jaar later nog steeds een fenomeen in de wereld van heren schoenen. Wat maakt de Harris schoenen een must have die absoluut niet in jouw schoenenkast mag ontbreken?

Dé Harris schoen

Harris stond al snel na de oprichting in 1913 bekend als een schoenproducent die vakwerk aflevert. Al in de Eerste Wereldoorlog produceerde Harris schoenen voor het Italiaanse leger. Die legerkisten verdwenen langzaam uit de standaard Harris collectie, maar het vakwerk is gebleven. Harris staat garant voor kwaliteit en elke schoen is gemaakt volgens de traditionele technieken van schoenmakers. Daarnaast is iedere schoen altijd een kunstwerkje op zich. Hoewel de basis van de leest vaak simpel is, voegt Harris aan elke schoen altijd dat beetje extra toe. Dat beetje extra dat de schoen uniek maakt. Of dat hem nou in de kleur, de materiaalkeuze, de zool of de veters zit. Met Harris-schoenen loop je in ieder geval op een goede manier nooit in de pas.

Hoe draag jij je Harris schoen?

De basis van een Harris-schoen is vaak wat zakelijk, echter het materiaal en de kleur geven net die extra twist. Dat maakt dat je met Harris-schoenen heel veel kanten op kan. Draag ze inderdaad onder je nette pak en maak daarmee een statement, of style ze juist op een casual manier. De Harris schoen maakt jouw basic outfit direct een stuk minder basic. Hoe je ze ook draagt. Jij laat zien dat je gevoel voor fashion hebt en buiten de gebaande paden durft te treden. 

Hoe onderhoud jij je Harris schoen?

Veel Harris schoenen zijn gemaakt van bewerkt leer. Dat wil zeggen dat het weliswaar om gewoon leer gaat, maar dat er een reliëfje in zit en vaak ook een shiny coating eroverheen. Bewerkt leer is helaas moeilijk te poetsen met een reguliere schoenpoets. Om je schoenen mooi te houden is het dus van belang dat je vies worden zo veel mogelijk probeert te voorkomen door ze regelmatig (probeer het elke paar weken te doen)  in te spuiten met een beschermingsspray. Daarnaast bestaan er ook speciale sprays voor bewerkt leer. Dit maakt je schoenen niet schoon, maar zorgt wel dat het materiaal soepel blijft en mooi blijft glimmen. Na een dergelijke behandeling is het van belang dat je je schoen opnieuw inspuit met de beschermingsspray. Met de juiste behandeling heb jij jaren profijt van je Harris schoenen.