Bouwkundige keuring Rotterdam: Haal het meeste uit jouw verkoop

Wil jij jouw woning verkopen, maar wordt er gevraagd naar een bouwkundige keuring Rotterdam? Dan is het goed om te weten wat er allemaal bij komt kijken. De keuring kan namelijk een groot verschil maken voor de verkoop van een woning. Een koper wil te allen tijde op de hoogte zijn van de staat van de woning voordat het koopcontract ondertekend wordt. Je moet dan een afspraak maken bij een professional. Zo kan Schippers Bouwconsult de keuring voor jou gaan doen. Maar welke stappen moeten er doorlopen worden bij de keuring?

De bouwkundige keuring Rotterdam inplannen

De bouwkundige keuring Rotterdam wordt pas uitgevoerd wanneer je een afspraak maakt met de professional. Als koper kun je een aantal data doorgeven wanneer het mogelijk is. Je moet namelijk zelf ook aanwezig zijn bij de keuring. Je moet ook doorgeven wat de inhoud van de woning is. Op basis hiervan wordt namelijk de prijs van de keuring vastgesteld. Deze informatie vind je vaak terug in de informatie van de makelaar. Zo weet je op voorhand al waar je aan toe bent en wat het jou als verkoper gaat kosten om het juiste rapport in handen te krijgen.

De professional gaat door de woning

De professional komt naar de woning voor de bouwkundige keuring Rotterdam. Je kunt zelf ook aangeven op welke punten de professional beter moet letten, maar de professional weet vaak ook al wat de aandachtspunten zijn. De bouwkundige zal dan visueel de staat van de woning vaststellen. Dit gebeurt vaak eerst binnen en dan langzaam naar buiten. Zo wordt iedere ruimte volledig onder de loep genomen en alles geregistreerd waar extra aandacht voor nodig is. Je hoeft hiervoor niet te schuiven met de meubelstukken en er worden ook geen schades gemaakt om meer duidelijk te krijgen.

Verschillende hulpmiddelen voor de keuring

Tijdens de bouwkundige keuring Rotterdam worden er verschillende hulpmiddelen gebruikt om ergens beter te kunnen kijken. Denk daarbij aan een ladder en vochtmeter. Zo worden problemen aan het dak en de vochtproblemen ook direct vastgesteld. Ook kan er in de kruipruimte gekeken worden om te zien of hier een probleem te vinden is. Wanneer de professional overal gekeken heeft, zal deze een rapport opstellen. In het rapport worden alle bevindingen opgesomd. Ook zie je welke kosten er gemaakt moeten worden voor de verbeteringen. Dit zijn zowel directe kosten als de kosten op de langere termijn.

Hier vind je meer informatie!

Meer duidelijkheid krijgen

Het bouwkundige rapport zal je als verkoper zo snel mogelijk ontvangen. De bouwkundige keuring Rotterdam kan dan een houvast zijn voor de verkoop van jouw woning. Je verschaft hiermee dus ook meer duidelijkheid voor de kopers, waardoor deze kunnen bepalen welk bod uitgebracht wordt en of het überhaupt haalbaar is om de woning te kunnen kopen. Het zou dus ook kunnen zijn dat er door te veel achterstallig onderhoud geen verkoop mogelijk is en al het onderhoud eerst uitgevoerd moet worden voordat het huis bij de makelaar verschijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *