Tips voor het inspecteren van de brandblusser

Hoewel veel huis- en bedrijfseigenaren ervan uitgaan dat een brandblusser zal werken wanneer ze hem het meest nodig hebben, wat velen zich niet realiseren is dat ze defect kunnen raken. Omdat ze zelden worden gebruikt, kunnen ze na verloop van tijd gemakkelijk stof verzamelen. Het is echter van cruciaal belang ze regelmatig te laten controleren om te garanderen dat ze in noodsituaties naar behoren werken. Aangezien dit uw eerste verdedigingslinie is bij het ontdekken van een huis- of bedrijfsbrand, wilt u er zeker van zijn dat u goed voorbereid bent.

Bekijk deze tips over hoe u ervoor kunt zorgen dat uw brandblusser in goede staat verkeert, en zo niet, hoe u deze kunt repareren:

Controleer de verzegeling. Als deze is gebarsten of kapot is, zorg er dan voor dat wegwerp brandblussers worden weggegooid. Als hij oplaadbaar is, moet u hem door een vakman laten nakijken. U zult ook de trekpin willen onderzoeken om er zeker van te zijn dat hij in de juiste positie zit. Als de pen ontbreekt, moet u deze door een vakman laten vervangen. Een van de partijen in de regio Rotterdam die hier gespecialiseerd in is, is Royal Safety.

Onderzoek op fysieke schade. Omdat brandblussers jaren in een commercieel of residentieel gebouw kunnen blijven, kunnen ze heel wat fysieke schade oplopen. Dit omvat corrosie, deuken, lekkage en scheuren. Als de blusser lekt, moet hij worden vervangen omdat hij dan niet meer de volledige druk kan leveren. Inspecteer ook het mondstuk om te zien of er insecten, stof, vuil of lekkage in zit.

Is hij vol? Omdat lekken vaak voorkomen bij brandblussers die niet regelmatig worden gecontroleerd, moet u de brandblusser optillen om te zien of hij vol aanvoelt. Zo niet, dan zit er waarschijnlijk een lek in en moet hij worden vervangen. U moet er ook zeker van zijn dat de brandblusser de volle druk kan leveren wanneer u hem nodig hebt.

Inspecteer de manometer. De naald van een manometer moet op het optimale werkgebied zijn ingesteld. Dit gebied moet groen zijn om aan te geven of hij al dan niet op volle capaciteit zal werken.

Noteer de inspectiedatum op het label. Zo weet u zeker wanneer u voor het laatst hebt geïnspecteerd en wanneer u weer een inspectie moet laten uitvoeren. Zorg ervoor dat deze gemakkelijk bereikbaar is. In geval van brand, zult u altijd uw brandblussers gemakkelijk toegankelijk willen hebben. Het laatste wat u wilt is dat u er tijdens een noodsituatie naar moet zoeken. Zorg er ook voor dat iedereen die op het terrein woont of verblijft, weet waar de brandblusser zich bevindt en hoe hij in geval van nood gebruikt moet worden.

Vergeet ten slotte niet om in geval van nood onmiddellijk 112 te bellen nadat u ieders veiligheid hebt verzekerd. Hoewel brandblussers kunnen worden gebruikt voor kleinere branden, is het nog steeds het beste om contact op te nemen met uw plaatselijke brandweer voordat u zelf probeert de vlammen te doven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *