Hebben je partner en jij behoefte aan relatietherapie?

Voor het overgrote deel van de relaties geldt: in het begin ben je smoorverliefd op elkaar, maar na de honeymoon-fase wordt deze verliefdheid minder. Je hebt bijvoorbeeld misschien minder behoefte om constant bij je partner te zijn. En meestal is dat helemaal niet erg, maar als je elkaar constant in de haren vliegt, is er verandering nodig. Een relatietherapeut kan jullie hiermee helpen. In deze blog lees je 

Wanneer schakel je de hulp in van een relatietherapeut?

Het is belangrijk dat je altijd eerst met je partner praat over wat je dwars zit in jullie relatie, want communication is key! In sommige gevallen zit je echter zo diep in de put, dat je er met z’n tweeën niet uit kan komen. Schakel in dat geval hulp in van een onafhankelijke, derde partij, in de vorm van een relatietherapeut. Het is begrijpelijk als je het lastig vindt om over zulke persoonlijke zaken te praten met een (in eerste instantie) vreemde, maar als je eenmaal de drempel over bent, zul je zien dat relatietherapie jullie veel baat zal opleveren!

Wat doe je tijdens relatietherapie?

Een relatietherapeut zal met jou en je partner proberen te werken aan jullie relatie. Eerst schets de situatie: je praat met elkaar waar je allemaal tegenaan loopt in de relatie. Vervolgens zal de therapeut jullie adviseren hoe deze struikelblokken overkomen kunnen worden. Om ruzies in de toekomst te voorkomen, zal de therapeut zal jullie leren hoe jullie elkaar signalen van conflict kunnen herkennen en hierop in kunnen spelen. Deze sessies kunnen in een spreekkamer plaatsvinden, maar als je je thuis meer op je gemak voelt, is dat in overleg zeker ook mogelijk!

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in de buurt? Relatiehuis Rijnmond biedt gespecialiseerd relatietherapie in Rotterdam en de Rijnmond regio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *