Doe mee! 3 juli 2016 Ronde van Kralingen

Op 3 juli a.s. vindt de Ronde van Kralingen plaats. De Ronde van Kralingen is een loop- en fietsevenement voor alle leeftijden en niveaus. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een familie- en stratenloop, een dikkebandenrace, een retroronde, fixed gear, Kralingsche Zondagfietsers en uiteraard rijden er ook topamateurs. Langs het parcours zijn er genoeg dingen te beleven. Zo zijn de spelers van Excelsior aanwezig met een Excelsior Experience. Ook bij het studentenhotel wordt een feestje gevierd. Een DJ verzorgt de muziek en er staat genoeg koud bier klaar. Kralingen op Straat vindt ook plaats op 3 juli a.s. Op deze lifestyle-markt kun je de leukste dingen scoren op het gebied van interieur, mode, vintage en sieraden. Er is ook muziek van S.T.O.K. en Shirma Rouse. Kinderen kunnen zich laten schminken en zich uitleven op diverse springkussens.

Kortom: de Ronde is er voor jong en oud!

Ga voor meer informatie naar de website van de Ronde van Kralingen: http://rondevankralingen.nl/

Kralingen-Crooswijk kent een lange historie als het gaat om fietsen, wielrennen en hardlopen. Aan de Kralingseweg werd de eerste wielerbaan van Rotterdam geopend op 29 juli 1923. Deze houten wielerbaan werd in 1934 gesloopt; de houten stellage was verrot. Ook op Woudestein heeft een wielerbaan gestaan. Deze baan moest wijken voor de bouw van het Excelsior stadion. Naast het wielrennen op de baan heeft tussen circa 1950 en eind vorige eeuw meerdere keren de wielerronde van Kralingen plaatsgevonden. Na die tijd zijn er voor wielerliefhebbers geen evenementen meer georganiseerd in Kralingen. In 2014 ontstond dan ook het idee om hier verandering in te brengen en de wielerhistorie nieuw leven in te blazen met het organiseren van de “Ronde van Kralingen”,

Naast wielrennen is ook hardlopen sterk verbonden met Kralingen-Crooswijk. Niet alleen komt de Marathon van Rotterdam jaarlijks door de wijk, maar ook maken iedere dag weer vele hardlopers hun rondjes langs de Kralingse Plas en door het Kralingse Bos. We willen van de ‘Ronde van Kralingen’ een breed sportief evenement maken voor Kralingen-Crooswijk en daarom naast een wielerronde ook een hardloopronde organiseren.

SCHRIJF IN


RONDE VAN KRALINGEN SHIRTS

Wielershirt
WIELERSHIRT
€ 35,00
Loopshirt
LOOPSHIRT
€ 17,50